Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Patlıcan Ezmesi






Zencefilli Patlıcan Ezmesi


Malzemeler
  • 1 kg patlıcan, sapları alınmış
  • 175 ml yoğurt
  • 1 diş sarmısak, ezilmiş
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz ve karabiber
  • Maydanoz, süslemek için

Yapılışı Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın Patlıcanları bir çatalla delin Sonra 45-60 dakika bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana kadar pişirin

Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın

Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blenderda karıştırın 1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutunServis etmeden önce maydanozla süsleyin


Afiyet Olsun































Alıntı Yaparak Cevapla