Yalnız Mesajı Göster

Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır?






Yoğurt Sosu



Malzemeler
  • 400 gr yoğurt
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Beyazbiber
Yapılışı

Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun Torbayı en az 5-6 cm'lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır

Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarmısak, tuz ve beyazbiberini ilave edin

Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın Tuzunu ve biberini kontrol edin Gerekirse tuz ve biber ilave edin









Avcı Sosu


Malzemeler:
• 150gr mantar
• 1 adet soğan
• 1 kaşık margarin
• 2 adet küp doğranmış domates
• 2 bardak etsuyu
• 1 çay kaşığı tarhun

Yapılışı:

Temizlenip yıkanmış mantarları doğrayın, soğanıda iri doğradıktan sonra margarini eritin ve doğranmış malzemeyi sote edin daha sonra küp doğranmış domatesleri katın yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin daha sonra etsuyunu tarhunu ve tuzunu katın bir iki taşım kaynatın pişen sosu tel süzgeçten geçirin (etli yemeklerde kullanılır)










Tartar Sosu



Malzemeler
  • 50 gr kapri çiçeği
  • 100 gr kornişon turşu
  • Yarım bağ dere otu
  • 5 yumurta beyazı
  • 100 gr mayonez

Yapılışı:

üm malzemeler ince doğranıp mayonezle karıştırılır İsteğe bağlı servisten önce soğan suyu ilave edilebilir Yalnız, soğan suyu olan sosunuz çabuk bozulacağı için fazla bekletilmemelidir



Alıntı Yaparak Cevapla