Konu
:
Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır?
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır?
Yoğurt Sosu
Malzemeler
400 gr
yoğurt
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 çay kaşığı tuz
Beyazbiber
Yapılışı
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun
Torbayı en az 5-6 cm'lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın
Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarmısak, tuz ve beyazbiberini ilave edin
Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın
Tuzunu ve biberini kontrol edin
Gerekirse tuz ve biber ilave edin
Avcı Sosu
Malz
emeler:
• 150gr mantar
• 1 adet soğan
• 1 kaşık margarin
• 2 adet küp doğranmış domates
• 2 bardak etsuyu
• 1 çay kaşığı tarhun
Yapılışı:
Temizlenip yıkanmış mantarları doğrayın, soğanıda iri doğradıktan sonra margarini eritin ve doğranmış malzemeyi sote edin daha sonra küp doğranmış domatesleri katın yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin daha sonra etsuyunu tarhunu ve tuzunu katın bir iki taşım kaynatın pişen sosu tel süzgeçten geçirin
(etli yemeklerde kullanılır)
Tartar Sosu
Malzemeler
50 gr
kapri çiçeği
100 gr
kornişon turşu
Yarım bağ dere otu
5 yumurta beyazı
100 gr
mayonez
Yapılışı:
üm malzemeler ince doğranıp mayonezle karıştırılır
İsteğe bağlı servisten önce soğan suyu ilave edilebilir
Yalnız, soğan suyu olan sosunuz çabuk bozulacağı için fazla bekletilmemelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul