Konu
:
Zeytinyağlı Havuçlu Ezme
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Havuçlu Ezme
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Havuçlu Ezme
Zeytinyağlı Havuçlu Ezme
Malzemeler:
4-5 orta boy
havuç
1-2 iri diş
sarımsak
Yaklaşık 3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı
mayonez
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı :
Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir
Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı
zeytinyağı
nın kızdırıldığı tavada sotelenir
Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir
Havuçların
rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar
sarımsak
lı yoğurt eklenir
(yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir
Göz kararı ekleyin)
Üzerine de
mayonez
i ekleyip, güzelce karıştırın
Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul