Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Lahana

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Lahana








Mercimekli Lahana



Malzemeler (6 kişilik)
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 küçük boy lahana
  • 15 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük soğan
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 100 gr kıyma
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • Tuz, kara biber
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 limon


Hazırlanış
*Mercimeği yıkayıp süzün Sıcak suda yarım saat bekletin Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün

*Maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup kıyın Mercimeği bir kaba alın Kıymayı kendi yağıyla hafifçe kavurun Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip katlayın ve sarın

*Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün Su ekleyin Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın Kısık ateşte 45 dakika pişirin Sıcak ya da soğuk servis yapın



Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla