Yalnız Mesajı Göster

Nuraniye - By Lodos

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nuraniye - By Lodos






Malzemeler
  • Kabak 4 Adet Orta Boy
  • Amerikan Pirinci 1 Su Bardağı
  • Taze Soğan 1 Demet
  • Dereotu ½Demet
  • Maydanoz ½ Demet
  • Sıvıyağ 1 Çay Bardağı
  • Yoğurt 500 Gram
  • Sarmısak 5 Diş
  • Toz Kırmızıbiber 1 tatlı Kaşığı
  • Tuz ve Su
Hazırlanışı

Kabakları temizleyip, rendeleyin
Taze soğanları küçük küçük doğrayın
Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun
Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun
Daha sonra pirinç ve su ilave edin
Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin
Suyunu çekinceye kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın
Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün

Afiyet Olsun

Resim (ç)alıntıdır
çok hoşuma gitti

Alıntı Yaparak Cevapla