Konu
:
Çikolatalı Berliner
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Berliner
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Berliner
Un (3 bardak)
Tuz (yarım çay kaşığı)
Toz şeker (5 çorba kaşığı)
Kuru maya (1 çorba kaşığı)
Süt (yarım bardak)
Yumurta (2 adet)
Bitter çikolata (80 gram)
Üzeri için:
Pudra Şekeri (3 kahve kaşığı)
Tarçın (1 kahve kaşığı)
Kızartmak için:
Sıvıyağ (1,5 bardak)
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi:
20 dakika (hamurun dinlenme süresi)
15 dakika ocakta
Oval bir kaba 3 bardak un koyun
Unun ortasını açıp içerisine 1 çorba kaşığı tozmaya, yarım çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 adet yumurta koyun ve yarım bardak süt koyun
Hamur kendini toparlayana kadar yani 3-4 dakika yoğurun
Bu sürenin sonunda hamuru tezgahın üzerine alın
Birkaç tutam un serpip hamuru elinizle tezgaha bastırıp, yuvarlayarak 2-3 dakika yoğurun
Yaptığınız hamur elinize yapışacak kıvamda olduğundan rahat çalışabilmek için elinizi margarinle yağlayabilirsiniz
Hazırladığınız hamuru avucunuzun içine alıp, sıkarak başparmak ve işaret parmağınızın da yardımıyla cevizden biraz büyük toplar yapın
Elinizi yağlayarak hamur toplarını avucunuzda yuvarlayıp yüzeylerini düzgünleştirin ve üzerine bir bez örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın
Dinlenen hamur toplarını önceden ısıttığınız yağa atın
Önce içerisine kevgiri sokmadan tencereyi sallayarak, sonrasında ise kevgirle karıştırıp çevirerek hamurları kızartın
7-8 dakika boyunca kızarttığınız hamurları tabanına kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa çıkarın
0cağa içinde su olan bir tencere koyun ve kaynatın
Tencerenin üzerine oval bir kap yerleştirin
Oval kabın içerisine önceden parçaladığınız bir paket yani 80 gram bitter çikolatayı koyun ve erimesini bekleyin
(Benmari usulü)
Çikolatalar erirken kızarttığınız hamur toplarının 1/3′ünü soğumadan içerisinde 5 çorba kaşığı toz şeker bulunan bir kabın içerisinde döndürerek şekere bulayıp tezgahın üzerine alın
Diğer topların 1/3′ünü de tezgaha dizin
Boş bir kaba 3 kahve kaşığı pudra şekeri ve 1 kahve kaşığı tarçın koyun ve karıştırın
Bu karışımı ufak bir süzgece koyup, tezgaha dizdiğiniz üzerleri boş olan hamur toplarının üzerine eleyerek dökün
Kalan hamur toplarını soğumaya bırakın
Kaynayan suyun üzerindeki kapta eriyen çikolataları karıştırın ve ocaktan alın
Soğuyan ve üzerleri boş olan 1/3′lük hamur toplarının üzerIerini çikolataya bulayın
Hamur toplarını tabağa dizip, servise hazır hale getirin
Öneri:Kaynayan suyun üzerindeki kapta eriyen çikolatayı kaşık veya tel ile karıştırmayın ve suyla temas etmemesini sağlayın
Aksi halde çikolatanız sertleşecektir
Bunun için plastik veya tahta kaşık kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul