Konu
:
Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden
Yalnız Mesajı Göster
Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden
Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr
Trabzon tereyağı,
- 150 gr
Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
:
Tereyağını tencereye koyun
Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun
Un pembeleştiğinde kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın
Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın
Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin
Piştikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul