Yalnız Mesajı Göster

Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden







Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu,
- 100 gr Trabzon tereyağı,
- 150 gr Trabzon İmansız peynir,
- 1 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı:

Tereyağını tencereye koyun Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun Un pembeleştiğinde kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin Piştikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla