Yalnız Mesajı Göster

Karamel Büyüsü

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamel Büyüsü






Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 adet yumurta
Karamel:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Bir su bardağı su ve bir su bardağı toz şeker kısık ateşte pişirilirBu esnada ara sıra karıştırılır Şeker kahverengi rengini alınca karameli ocaktan alınVe karamel büyüsüne uygun olacak kaplara paylaştırın(Şekli yandaki gibi olacak)
Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır, üzerine toz şeker ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir Bu karışım karameli paylaştırdığımız kaplara paylaştırılır

Kapları fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin içerisine buharlaşma sağlaması için su eklenilir160 derecelik fırında üzeri koyu sarı rengini alana kadar 3en az 30 dakika pişirilirOda sıcaklığına ulaşınca buzdolabına atılır ve en az bir gece bekletilir

Kaseler ters çevrilerek servis yapılır

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla