Konu
:
Karamel Büyüsü
Yalnız Mesajı Göster
Karamel Büyüsü
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamel Büyüsü
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
8 adet yumurta
Karamel:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Bir su bardağı su ve bir su bardağı toz şeker kısık ateşte pişirilir
Bu esnada ara sıra karıştırılır
Şeker kahverengi rengini alınca karameli ocaktan alın
Ve karamel büyüsüne uygun olacak kaplara paylaştırın
(Şekli yandaki gibi olacak)
Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır, üzerine toz şeker ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir
Bu karışım karameli paylaştırdığımız kaplara paylaştırılır
Kapları fırın tepsisine yerleştirin ve tepsinin içerisine buharlaşma sağlaması için su eklenilir
160 derecelik fırında üzeri koyu sarı rengini alana kadar 3en az 30 dakika pişirilir
Oda sıcaklığına ulaşınca buzdolabına atılır ve en az bir gece bekletilir
Kaseler ters çevrilerek servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul