Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Kolay Ve Pratik Baklava Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kolay Ve Pratik Baklava Tarifi








Malzemeler (8 kişilik)
  • 8 adet yufka
  • 250 gram tuzsuz antepfıstığı
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 150 gram tuzsuz tereyağı
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın Tatlı için kullanacağınız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üzerine yayın Bir bıçakla tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın Tepsinin üzerinde kalan parçaları da ayrı bir yere alın Tereyağını eritin Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yayın Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın Dilerseniz kaymakla da ikram edebilirsiniz

Alıntı


Alıntı Yaparak Cevapla