Konu
:
Yufkalı Kolay Ve Pratik Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Kolay Ve Pratik Baklava Tarifi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Kolay Ve Pratik Baklava Tarifi
Malzemeler
(8 kişilik
)
8 adet yufka
250 gram tuzsuz antepfıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
150 gram tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun
Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın
Tatlı için kullanacağınız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üzerine yayın
Bir bıçakla tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın
Tepsinin üzerinde kalan parçaları da ayrı bir yere alın
Tereyağını eritin
Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin
Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yayın
Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin
Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin
Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
Dilerseniz kaymakla da ikram edebilirsiniz
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul