Konu
:
Cevizli Havuç Dilimi Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Havuç Dilimi Tatlısı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Havuç Dilimi Tatlısı
Cevizli Havuç Dilimi Tatlısı
Malzemeler ;
40 adet baklavalık yufka
2 su bardağına yakın ceviz içi
1 çorba kaşığı toz şeker
200-250 gr
tereyağı
Şerbeti için ;
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı ;
Şerbeti için bir tencere şeker ve suyu koyup kaynatın
İnmesine yakın limon suyunu ekleyip altını kapatın
Soğumaya bırakın (şerbetin kıvamı için kaşığa aldığınızda yukardan aşağıya inerken uzayarak damlıyorsa olmuş demektir
)
Ceviz içlerini rondoda iri kıyılacak şekilde çekin
Tatlıyı yapacağınız tepsiyi yağlayın
Ben yuvarlak borcam tepsisi kullandım
Yağlanmış fırın tepsisine 20 adet baklavalık yufkayı herkatına bir çorba kaşığı tereyağı gezdirerek dizin
Tepsinin kenarlarından yufkalar taşarsa fazla kısımlarını kırıp içine koyabilirsiniz
20
katın üstüne cevizleri ve 1 çorba kaşığı şekeri serpin
Üzerine kalan 20 adet yufkaları aynı işlemi yaparak tamalayın
En üste kalan tereyağını dökün
Ve bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde dilim dilim kesin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekleyin
Ilık olan şerbeti tatlının üzerine dökün
Toz fıstıkla süsleyin
Afiyet olsun
Lezzet-ikram
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul