Konu
:
Vişneli Mekik
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Mekik
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Mekik
Vişneli Mekik
Malzemeler
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı Tahin
2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
18 Adet (dondurulmuş) Vişne
Yapılışı
Öncelikle, vişneleri ikiye bölün ve çözülmesi için bir süzgecin içinde bekletin
Şeker ve yumurtaları 4-5 dk
şeker eriyip, karışımın rengi iyice açılıncaya kadar çırpın
Yoğurt, sıvı yağ ve tahini ekleyip biraz daha çırpın
Fındıkları ve ayrı bir kaba birlikte elediğiniz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin
Çok az karıştırın
Mekik kalıplarını katı yağ ile yağlayıp, unlayın
Kalıbın her bir gözüne, bir yemek kaşığı karışımdan koyun ve üzerine vişne tanelerini yerleştirin
180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 20-25 dk
üzerleri iyice kızarana kadar pişirin
(kürdan testinide unutmayın)
Kaynak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul