Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Mekik

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Mekik







Vişneli Mekik



Malzemeler
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Tahin
  • 2 Yemek Kaşığı (un gibi çekilmiş) Fındık
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 18 Adet (dondurulmuş) Vişne
Yapılışı
  • Öncelikle, vişneleri ikiye bölün ve çözülmesi için bir süzgecin içinde bekletin
  • Şeker ve yumurtaları 4-5 dk şeker eriyip, karışımın rengi iyice açılıncaya kadar çırpın
  • Yoğurt, sıvı yağ ve tahini ekleyip biraz daha çırpın
  • Fındıkları ve ayrı bir kaba birlikte elediğiniz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin Çok az karıştırınMekik kalıplarını katı yağ ile yağlayıp, unlayın
  • Kalıbın her bir gözüne, bir yemek kaşığı karışımdan koyun ve üzerine vişne tanelerini yerleştirin
  • 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 20-25 dk üzerleri iyice kızarana kadar pişirin (kürdan testinide unutmayın)
Kaynak


Alıntı Yaparak Cevapla