08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tüulıp ' Tulip ' Nedir, Nasıl Yapılır?
Tüulıp ' Tulip ' nedir, Nasıl yapılır?

Malzemeler:
1 Adet Yumurta Akı
35 gr Un
35 gr Pudra Şekeri
35 gr Tereyağı
Ön Söz:
Tüulıp lale anlamına gelen, verilen malzemelerle yapılan, çeşitli tatlı ve meyvelerin sunumunda kullanılan, yenilebilen bir mutfak aksesuarıdır Herhangi bir kase, bardak kalıp olarak kullanılır ve hazırlanan krep hamuru fırında pişirilerek, kullanılan kalıbın şekili alınır Tüulıp malzemelerini kullanarak hayal gücünüzün yol göstericiliğinde, sonsuz şekil ve sayı da bu objeyi yapabilirsiniz Tüulıp tek porsiyon tatlı, dondurma, meyve, puding ve benzerlerinin sunumu için şık bir araçtır, ev sahibesine hak ettiği değerleri taşır Benden söylemesi 
Yumurta akı çırpılmış

Un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilmiş

Karışım çırpılmış, kullanıma hazır

Karışımın Hazırlanması:
Karıştırma kabı içerisine 1 Adet yumurta akı alınacak, mikser veya çırpma teli ile bir güzel çırpılacak Üzerine un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilecek, tekrar çırpılacak
Karışım, yağlanmış tepsi içerisine yayılmış

Tüulıp, fırın içerisinde pişiyor

Tüulıp kase üzerine yayılmış, şekil alıyor

Tüulıp, kullanıma hazır

Tüulıp grubu, görücü de

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi yağlanacak, kullanılacak kalıbı örtecek miktar da karışımdan alınacak, 2 - 3 mm kalınlıkta tepsi içerisine yayılacak Tepsi, önceden 200°C Isıtılmış fırının orta rafına sürülecek 3 ila 4 Dakika içerisinde tüulıp hafif kabarıp kenarları kızarmaya başladığında, fırından alınacak ve kasenin üzerine bırakılacak Bu işlemi yaparken el ile şekil verilecek Sonrası malum
Son Söz:
Grup resimde görülen tüulıplar verilen malzemelerle yapıldı Fazla miktarda tüulıp yapmak isterseniz, yumurta akı miktarını çoğaltabilirsiniz Kaç adet ak kullanacaksanız terazi de akları ölçün ve diğer malzemeleri akların ağırlığı kadar kullanın Kullandığım yumurta akı 35 Gram geldiği için, diğer malzeme ölçülerini 35 gram olarak kullandım
'Kolay Gelsin'
Klasiktatlar,dan Alıntıdır  
|
|
|