Konu
:
Çikolatalı Bademli Cup
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Bademli Cup
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Bademli Cup
Malzemeler
60 gr Bitter Çikolata
4 Adet Yumurta Sarısı
½ Su Bardağı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Tatlı Kaşığı Nescafe
2 Tatlı Kaşığı Su
200 gr Eritilmiş Beyaz Çikolata
120 gr Margarin
2/3 Su Bardağı Krema
Pralin İçin
½ Su Bardağı Kavrulmuş ve Kabukları Çıkarılmış Badem
1/ Su Bardağı Toz Şeker
1/3 Su Bardağı Su
Tarifi
Bitter çikolatayı eritin
Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun
Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın
Buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın
Mikser yardımıyle yumurta sarılarını, şeker, bal, Nescafe ve suyu koyu kıvam alana dek çırpın
Bu karışımı, eritilmiş beyaz çikolataya ilave ederek çırpmaya devam edin
Başka bir kapta, margarini mikserle çırpın ve krema kıvamına getirin
Yumurta sarılarını karışıma ekleyin
Orta boy bir kaba aktarın
Kremayı kar gibi bir kıvam alana dek çırpın
Metal bir kaşıkla, kremayı çikolata karışımının içine ekleyin
İnce kıyılmış ya da robotta öğütülmüş pralini ekleyin
Karışımı kup bardaklarına alın
2-3 saat buzdolabında soğutun
Büyük pralin parçalarıyle yerleştirin
Dilerseniz üzerini krema ile süsleyip, servis yapın
Pralin İçin: Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın
Üzerine bademleri serpiştirin
Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırın
Kısık ateşte, kaynatmadan şekeri eritin
Tencerenin kenarlarına bir fırçayla su sürün
Kaynayınca ateşi kısın
Altın rengi alana dek ateşte tutun
Ocaktan hemen alın
Bademlerin üzerine dökün
İyice sertleşene dek bekleyin
Yarısını üzerine koymak üzere büyük parçalara bölün
Diğer yarısını öğüterek inceltin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul