Konu
:
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
Gül Tatlısı
Malzemeler :
2 çay
bardağı
irmik
1,5 çay
bardağı
yoğurt
2 yumurta
1 çay
bardağı
erimiş tereyağ
1,5 çay
bardağı
sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 çay bardağı)
Şerbet için :
2
5 su
bardağı
toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı :
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve irmiği yoğurma kabına koyup iyice karıştıralım
Üzerine kabartma tozu ve unu da eleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım
Isterseniz unun hepsini bir seferde katmayıp yavaş yavaş ekleyin ki kıvamı kaçırmayın
Hamuru merdaneyle incecik açalım ve geniş ağızlı bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar keselim
Yuvarlakları 3-4 lü şekilde üst üste koyalım
Bir ucundan başayarak rulo yapalım ve tam ortasından keselim
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve ortalarına birer parça ceviz koyalım
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında tatlıların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim
Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyalım
Kaynayıp şurup haline gelince limon suyunu sıkalım
Fırından çıkmış ılımış tatlıların üzerine sıcak şurubu dökelim
Tavsiyem yine şurubun hepsini bir seferde dökmeyelim ve tatlıalr şurubu çektikçe şurup ilave edelim
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul