08-04-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
Hanım Göbeği Tatlısı
MALZEMELER:
-2,5 su bardağı un
-1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr )
-4 yumurta
-3 su bardağı şeker
-1 /4 limon suyu
-1 tutam tuz
-2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
YAPILIŞI:
1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır
2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır İyice karıştırılır
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir
4- Isıtılmış yağa konur Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır
5- Sonra şuruba atılır Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır
Not:
1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir
2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir
3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır
|
|
|