08-04-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası

Kalbura Bastı
Malzemeler
Şerbeti Yapılışı
Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika Kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
Afiyet Olsun  
|
|
|