Konu
:
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
08-04-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası
Vezir Parmağı
Malzemeler:
2
bardak
su
2,5
bardak
un
50 gr tuzsuz tereyagi
1 tatli kasigi seker
bir tutam (cok az) tuz
3 yumurta
1 tatli kasigi nisasta
Serbeti:
3,5
bardak
şeker
2,5
bardak
su
1/4 limon suyu
Şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır
2
bardak
su ve tereyağı büyükçe bir tavaya konulup kaynatılır
Tuz ve sekeri ilave edilir
Kaynayınca unu ve nişastası yavaş yavaş iyice ezerek ilave edilir
Biraz ocak üstünde pişirilip soğumaya bırakılır
Ilıkken yumurtalar tek tek kırılıp hamura yedirilir
Elimizle parmak seklinde şekillendirilir
bu işlem yapılırken ellerimizi biraz yağlamamız gerekli
Hazırlanan vezir parmakları tavadaki soğuk yağ içine konur ve kızartılıp soğumuş olan şerbetin içine atılır
Şerbetini çeker çekmez servis tabağına alınmalı yoksa yumuşarlar
Tadına doyulmayacak kadar lezzetli inanın
Agzinizin tadi hic bozulmamasi dilegiyle
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul