Yalnız Mesajı Göster

Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası

Eski 08-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Baklavası






Vezir Parmağı


Malzemeler:
  • 2 bardak su
  • 2,5 bardak un
  • 50 gr tuzsuz tereyagi
  • 1 tatli kasigi seker
  • bir tutam (cok az) tuz
  • 3 yumurta
  • 1 tatli kasigi nisasta
Serbeti:
Şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır 2 bardak su ve tereyağı büyükçe bir tavaya konulup kaynatılırTuz ve sekeri ilave edilirKaynayınca unu ve nişastası yavaş yavaş iyice ezerek ilave edilirBiraz ocak üstünde pişirilip soğumaya bırakılır Ilıkken yumurtalar tek tek kırılıp hamura yedirilir Elimizle parmak seklinde şekillendirilir
bu işlem yapılırken ellerimizi biraz yağlamamız gerekli
Hazırlanan vezir parmakları tavadaki soğuk yağ içine konur ve kızartılıp soğumuş olan şerbetin içine atılır

Şerbetini çeker çekmez servis tabağına alınmalı yoksa yumuşarlarTadına doyulmayacak kadar lezzetli inanın


Agzinizin tadi hic bozulmamasi dilegiyle

Alıntı Yaparak Cevapla