08-04-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Özel Günlere Özel Kurabiyeler (Nişan, Düğün, Doğum, Mezuniyet... )

Paskalya Kurabiyesi (8-10 kişilik)
Malzemeler
- 225 gr tereyağı, oda ısısında yumuşatılmış
- 1 yumurta
- 125 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- yarım su bardağı damla çikolata
Süslemek için- Çırpılmış krema
- Renkli gıda boyaları
Hazırlanışı
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar yoğurun Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya devam edin Hamurdan kalıplarla şekiller çıkarın 170 derece fırında pişirip soğumaya bırakın Üzerini, istediğinize göre renklendirdiğiniz çırpılmış kremayla süsleyip bir saat dinlendirin, servis yapın


Mezuniyet Kurabiyesi (8-10 kişilik)
Malzemeler- 225 gr tereyağı, oda ısısında yumuşatılmış
- 1 yumurta
- 125 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı un
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Süslemek için- Şeker hamuru
- Renkli gıda boyaları
Hazırlanışı
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar yoğurun Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya devam edin Hamurdan kalıplarla şekiller çıkarın 170 derece fırında pişirip soğumaya bırakın Üzerini, istediğinize göre renklendirdiğiniz şeker hamurları ile süsleyip bir saat dinlendirin Servis yapın


Öğretmenler Günü Kurabiyesi (8-10 kişilik)
Malzemeler
- 225 gr tereyağı, oda ısısında yumuşatılmış
- 1 yumurta
- 125 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Süslemek için- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı marmelat
Hazırlanışı
Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar yoğurun Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya devam edin Hamurdan çiçek şeklinde kalıplarla şekiller çıkarın Hamurdan çiçeklerin yarısının ortalarını küçük bir kalıpla keserek çıkarın 170 derece fırında pişirip soğumaya bırakın Nişastayı marmelat ile karıştırın Soğuyan kurabiyeleri marmelat yardımıyla ikili olarak birbirlerinin üzerine yapıştırın Orta boşluğu nişastalı marmelatla doldurun Bir saat dinlendirin Servis yapın
|
|
|