Yalnız Mesajı Göster

Çernobil Araştırması - Bir Kızın Günlüğü..

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Çernobil Araştırması - Bir Kızın Günlüğü..

Kontrol Noktası
Burada, Çernobil bölgesine giriyoruz Yakıt stoğumu ve lastik tamir kitimi kontrol ediyorum Bu nükleer çölün ortasında kalmak istemem

Deponuz dolu olmalı, çünkü bölgedeki tüm benzin istasyonları bu halde

Bu, ölü bölgeye giderken karşılaşacağımız son belge kontrol noktası Ayrı tutulan bölgeye girmek için özel izin gerekiyor

Burası dikkatsiz ya da şansız ziyaretçilere kimyasal yıkama uyguladıkları yer

Bu bölgeden her geçtiğimde, sanki gerçek olmayan bir dünyaya girmişim gibi hissederim Ölü bölgede, köylerin, yolların, ormanların sessizliği sanki bana bir şeyler söylemeye çalışıyor gibi gelir, duymakta zorlandığım bir şeyler, aynı zamanda beni hem iten, hem çeken bir şeyler Korkunç, Salvador Dali'nin akan saatler olan resmine adım atmak gibi bir şey bu
Tükenmiş Topraklar

Radyoaktif mezarlar uygarlığımızın bir izi Bunlardan birkaç yüz tanesi, bu çöllerde radyasyonu hâlâ röntgenlerle ölçülebilir kılıyor
Bunlar, radyoaktif araçlar Bir çeşit askeri amaçlı kamyon Bu araçların çoğu o günlerde askerlerle doluydu

Radyasyondan kaç kişi öldü? Bunu kimse bilmiyor, tahmini bir değer bile yok Resmi makamlar hâlâ sayının 30 civarında olduğunu söylese de, resmi olmayan kaynaklar 300000 bazen de 400000'in üzerinde bir sayı bildiriyor
Son ölü sayısı ne bizim ömrümüzde, ne de çocuklarımızkinde bilinmeyecek

Maddi kayıpları hesaplamak daha kolay Kaza bölge için belki de hiç düzelmeyecek sonuçları olan bir ekonomik felaketti

Radyoaktif araçların videosu için

Videoyu Göremeyenler Tıklayınız

burayı tıklayın
Tükenmiş toprakların bir videosu için

Videoyu Göremeyenler Tıklayınız

burayı tıklayın

Alıntı Yaparak Cevapla