Yalnız Mesajı Göster

Çernobil Araştırması - Bir Kızın Günlüğü..

Eski 08-04-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Çernobil Araştırması - Bir Kızın Günlüğü..

Bu kasaba nöbetçisinin kaldığı yer

İlk bakışta Hayalet Kasaba normal bir kasaba gibi görünebilir Bir taksi durağı, bir manav, balkona asılmış çamaşırlar ve açık camlar var Ama sonra bir binanın üzerinde bir slogan görüyorum, "Lenin'in Partisi Bizi Komünizmin Zaferine Taşıyacak" Ve anlıyorum ki, o camlar 1986 Nisanı'nın bahar havasına açılmış

Yapısal olarak sağlam olmadığından ya da yoğun radyasyon içerdiğinden gidilecek kadar güvenli olmayan yerler var Hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediği yerler var Kızıl Koru ve Hayalet Kasaba Mezarlığı gibi yerler Oraya gömülen insanların yakınları onları ziyarete gelemiyorlar çünkü insanlara ek olarak, reaktör merkezindeki radyoaktif grafitin de büyük bir kısmı buraya gömülmüş Burası dünyadaki en zehirli yerlerden bir tanesi

Motosiklet Mağazası
Belki de buranın ziyaret etmek isteyeceğim ilk yerlerden biri olacağını tahmin etmek zor değil
Bu motosiklet sürücülerinde olan bir şey

Hiç bir motosiklet mağazası böyle bir yıkıma dayanamaz

Bu satış etiketi bir Chezet'in; 26hp, 343ccFiyat: 1050 ruble Chezet! Sovyetler Birliği'ndeki her genç motorcunun hayaliydi Hala okula giden bir kızken, bir grup serserinin arasından motosiklet mağazasının ön camından bakıp, 26 beygir gücünde bir motosikletle neler yapılabileceğini hayal ettiğimi hatırlıyorum, çünkü dedemin sakat dinozoru sadece 15 'midilli' gücündeydi Ama nasıl alabilirdik ki bu motosikleti? O zamanlar ortalama maaş sadece 180 rubleydi
Pazar sabahı sirenler çalmaya başladığında, herkes panikledi Polis herkesi bölgeden uzaklaştırmaya çalışırken, bankalar ve kuyumcular dikkatten kaçmıştı, ama bu mağaza bir saat içinde boşaltılmıştı Tefeci dükkanlarında radyoaktif televizyon setleri görünmeye başlayınca, polis mayıs ayında yağmacıları vurmaya başladı

Alıntı Yaparak Cevapla