Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu, Domates Soslu Yufkalı Köfte (4 – 6 Kişilik)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu, Domates Soslu Yufkalı Köfte (4 – 6 Kişilik)



Yoğurtlu, domates soslu yufkalı köfte
(4 – 6 Kişilik)



Malzemeler
  • 2 yufka
  • Ayçiçeği yağı
  • Köfte için
  • Yarım kg az yağlı kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 6 – 7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yoğurtlu domates sos için
  • 1 su bardağı su
  • 1 et suyu bulyon
  • 1 cay bardağı domates püresi

Üzeri için
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Köfte malzemesini derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun Üzerini streç filme örtüp buzdolabında dinlendirin Yufkaların ikisini 8 üçgene bölün Üçgenlerden biraz daha küçük olacak şekilde köfteler hazırlayın Yufkaların kenarlarına köftelerin yerleştirip sarın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Üzerine ayçiçeği yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin

Sos için su, bulyon ve domates püresini tencereye alıp pişirin Orta ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın Pişen yukalı köfteleri servis tabağına alın Üzerine domatesli sosu gezdirin Çırpılmış yoğurdu da üzerine gezdirdikten sonra kızdırdığınız pul biberli tereyağını ekleyip servis yapın

Afiyet Olsun

Lezzet Dergisinden alıntıdır




Alıntı Yaparak Cevapla