Konu
:
Yoğurtlu, Domates Soslu Yufkalı Köfte (4 – 6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu, Domates Soslu Yufkalı Köfte (4 – 6 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu, Domates Soslu Yufkalı Köfte (4 – 6 Kişilik)
Yoğurtlu, domates soslu
yufkalı köfte
(
4 – 6 Kişilik
)
Malzemeler
2 yufka
Ayçiçeği yağı
Köfte için
Yarım kg az yağlı kıyma
1 rendelenmiş soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
6 – 7 dal ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yoğurtlu domates sos için
1 su bardağı su
1 et suyu bulyon
1 cay bardağı domates püresi
Üzeri için
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Köfte malzemesini derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun
Üzerini streç filme örtüp buzdolabında dinlendirin
Yufkaların ikisini 8 üçgene bölün
Üçgenlerden biraz daha küçük olacak şekilde köfteler hazırlayın
Yufkaların kenarlarına köftelerin yerleştirip sarın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
Üzerine ayçiçeği yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Sos için su, bulyon ve domates püresini tencereye alıp pişirin
Orta ateşte 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın
Pişen yukalı köfteleri servis tabağına alın
Üzerine domatesli sosu gezdirin
Çırpılmış yoğurdu da üzerine gezdirdikten sonra kızdırdığınız pul biberli tereyağını ekleyip servis yapın
Afiyet Olsun
Lezzet Dergisinden alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul