Yalnız Mesajı Göster

Püreli Tepsi Köftesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Tepsi Köftesi




Patates Püreli Tepsi Köftesi








Malzemeler

* Yarım kg kıyma
* 1 su bardağından 1 parmak az galeta unu (yada parçalanmış ekmek)
* 1 orta boy soğan
* 1 iri diş sarımsak
* Kimyon
* Karabiber
* Pul biber
* 1 yumurta
* Tuz
* İlave olarak sevdiğiniz baharatlar


Püresi İçin:

* 5 orta boy haşlanmış patates
* Kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 1 su bardağı süt (istenirse patatese göre daha ilave edilebilir)
* Tuz


Hazırlanışı

* Tüm malzemeler eklenerek yumurtada dahil köfte yoğrulur
* Yoğrulmuş köfte 1 saat bekletilirse daha lezzetli olur
* Harç yağlanmış küçük bir tepsiye köfte el ile yayılarak yerleştirilir
* 180 derece fırında köfte kızarana kadar pişirilir
* Köfte piştikten sonra üzerine hazırlanan püre dökülür
* Pürenin üstene bir miktarda kaşar peyniri serpilir
* Tekrar fırına verip peynirler kızarana kadar pişirilir


Patates Püresinin Hazırlanışı

* Haşlanmış patatesler çatalla ve bir eziciyle pütürsüz olarak iyice ezilir
* Tencerede bir miktar margarin veya tereyağı eritilir
* 1 bardak süt ilave edilir
* Sütün üstüne patates eklenip karıştırılır 2 dk ocakta tutulup indirilir
* Sonra önce yumurta sarısı eklenip karıştırılır,
* Kaşar peyniri ve tuz eklenir karıştırılır


Dilimlenerek servis yapılır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla