Konu
:
Tebriz Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Tebriz Köftesi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tebriz Köftesi
Kullanılan Malzemeler :
½ kg kıyma
100gr sarı mercimek
1 adet orta boy patates
1-2 adet soğan
½ su bardağı pirinç
3-4 kuru kara erik
3-4 kuru kaysı
2-3 adet ceviz içi
karabiber
tuz
safran
pul biber
2 adet kaynamış yumurta
1 adet çiğ yumurta
Hazırlanışı :
Mercimeği pişirilir
( yarı yarıya sulu kalsın)Yıkanmış patatesleri kaynatılır
Mercimek ve patatesi ayrı ayrı püre haline dönüştür
Pirinci az su ile suyunu çekene kadar kaynat, fakat dirice kalsın
Soğan rendele ve kıymaya karıştır
Kıyma, soğan, pirinç,patates, mercimek , tuz ve baharatları ve de çiğ yumurtayı iyice yoğur köfte yap ve köfteyi ikiye böl
Tencerenin dibine yağ ve doğranmış soğanı koy kavur ve bir tutam safran ekle
Soğan pembeleşince yağdan ayır bir kaba koy
Yağa doğranmış domates ve sadece biber salçası koy
Salçayı pişir ve ayırdığımız mercimek suyunu ekle
Kaynayınca iki bardak su ekle ve yine kaynat
Kaynarken köfteleri oy içine sıcak suda bekletilmiş erik , kayısı, kaynamış yumurta ve kavrulmuş soğanı yerleştir
Sonra köfteyi top haline getir
Köfteyi kaynayan suya koy ( kaynama hızlı olmasın) ara sıra çevir köfte sertleşince piştiği anlaşılır
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Açıklama :
İran mutfak kültürüne ait bir yemektir
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul