Yalnız Mesajı Göster

Tebriz Köftesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tebriz Köftesi





Kullanılan Malzemeler :

½ kg kıyma
100gr sarı mercimek
1 adet orta boy patates
1-2 adet soğan
½ su bardağı pirinç
3-4 kuru kara erik
3-4 kuru kaysı
2-3 adet ceviz içi
karabiber
tuz
safran
pul biber
2 adet kaynamış yumurta
1 adet çiğ yumurta

Hazırlanışı :

Mercimeği pişirilir( yarı yarıya sulu kalsın)Yıkanmış patatesleri kaynatılırMercimek ve patatesi ayrı ayrı püre haline dönüştürPirinci az su ile suyunu çekene kadar kaynat, fakat dirice kalsınSoğan rendele ve kıymaya karıştır

Kıyma, soğan, pirinç,patates, mercimek , tuz ve baharatları ve de çiğ yumurtayı iyice yoğur köfte yap ve köfteyi ikiye bölTencerenin dibine yağ ve doğranmış soğanı koy kavur ve bir tutam safran ekleSoğan pembeleşince yağdan ayır bir kaba koyYağa doğranmış domates ve sadece biber salçası koySalçayı pişir ve ayırdığımız mercimek suyunu ekleKaynayınca iki bardak su ekle ve yine kaynatKaynarken köfteleri oy içine sıcak suda bekletilmiş erik , kayısı, kaynamış yumurta ve kavrulmuş soğanı yerleştirSonra köfteyi top haline getirKöfteyi kaynayan suya koy ( kaynama hızlı olmasın) ara sıra çevir köfte sertleşince piştiği anlaşılırSıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun


Açıklama :İran mutfak kültürüne ait bir yemektir

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla