Yalnız Mesajı Göster

Milföy Çanağında Köfte

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Çanağında Köfte





Milföy Çanağında Köfte





Malzemeler
  • Yarım paket mantı makarna
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 domates
  • 250 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Kurutulmuş ekmek
  • Köfte baharı,tuz
  • Milföy hamuru
  • 1 yumurta

Süslemek için
Fesleğen

Hazırlanışı
  • Makarnayı haşlayıp bir kenara alın
    Diğer tarafta kıyma, 1 soğan rendesi kurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın
  • Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın Domatesi küp doğrayın Sıvıyağdasoteleyip bezelye ile karıştırın
  • Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre ( 10 tane kullanılabilinir) milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdane yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin
  • Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin
  • Rengi sararana kadar pişirin İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun
  • Üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun
  • Kalan milföy parçalarını tekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın
  • Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin
  • Fırından çıkan milföy çanağının üzerine bu kapağı kapatarak sıcak servis yapın

Afiyet olsun


Hobi sayfam sitesinden alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla