Konu
:
Milföy Çanağında Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Çanağında Köfte
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Çanağında Köfte
Milföy Çanağında Köfte
Malzemeler
Yarım paket mantı makarna
1 su bardağı bezelye
3 domates
250 gr kıyma
1 kuru soğan
Kurutulmuş ekmek
Köfte baharı,tuz
Milföy hamuru
1 yumurta
Süslemek için
Fesleğen
Hazırlanışı
Makarnayı haşlayıp bir kenara alın
Diğer tarafta kıyma, 1 soğan rendesi
kurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın
Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın
Domatesi küp doğrayın
Sıvıyağda
soteleyip bezelye ile karıştırın
Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre
( 10 tane kullanılabilinir) milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdane yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin
Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin
Rengi sararana kadar pişirin
İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun
Üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun
Kalan milföy parçalarını tekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın
Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin
Fırından çıkan milföy çanağının üzerine bu kapağı kapatarak sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Hobi sayfam sitesinden alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul