Yalnız Mesajı Göster

Panık | Malatya Usulü Köfte

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Panık | Malatya Usulü Köfte







Malzemeler
  • 500 gr kıyma
  • 1 su bardağı köftelik yarım su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet büyük baş boğan
  • 1 demet maydonoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı nane (isteğe göre baharat eklenebilir)
  • ılık su

Yapılışı
  • Bütün malzemeleri çiğ köfte tepsisine alın
  • Bulgurun ıslanması için ara sıra ılık su serpiştirerek yaklaşık yarım saat yoğurun
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra yarım saat dinlenmeye bırakın
  • Normal köfteden daha büyük parçalar alın yuvarlak ve yassı şekile getirin
  • Yumurtaya bulayıp kızgın yağda üzeri kızarana kadar alt üst ederek pişirin
  • Eğer kızartmak istemiyorsanız, yağsız tavada kısık ateşte alt üst ederek pişirin
Afiyet Olsun ve Kaynak


Alıntı Yaparak Cevapla