Yalnız Mesajı Göster

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri












Malzemeler

250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 yemek kaşığı un

Sebzeli karışım için

30 gr tereyağı
2 soğan 1 kereviz
2 havuç
Tuz 1 su bardağı doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates püresi
Kekik
15 litre su
2 patates
1su bardağı haşlanmış bezelye

Hazırlanışı

Maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup re deleyin Suyunu süzüp soğanı ve maydanozı çukur bir kaba alın Rendelenmiş ekmek içini, unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun Köfte hamurundan misket büyüklüğün parçalar koparın Yuvarlayıp una bulayın Soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Havuçları temizleyip doğrayın Kerevizin kararmaması için limonlu suda biraz bekletin Maydanozu kıyın Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Köfteleri ekleyip yaklaşık 1 dakika pişirin Patates ve bezelyeleri ilave edin 5 dakika daha pişirin Ocaktan indirmeye yaklaşık kıyılmış maydanozu ekleyin Tuz, kekik ve tar karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın

yemektarifleriinfo



Alıntı Yaparak Cevapla