08-04-2012
|
#17
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri


Malzemeler
Köftesi için:
1 adet soğan,
5 çorba kaşığı pirinç,
300 gram kıyma,
Tuz, karabiber,
1 adet havuç,
1 adet patates,
5 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tereyağı,
Terbiyesi için
1 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı limon suyu,
1 adet yumurta sarısı,
Hazırlanışı
Kıyma, pirinç, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı bir kapta karıştırıp küçük köfteler yapın Bir tencereye tereyağını koyup eritin ve üzerine küp doğranmış havuç, patatesi ekleyip hep beraber kavurun Üzerine suyu koyup kaynatın İçine köfteleri koyup 10 dakika daha pişirin Ayrı bir kabın içinde yumurta sarısını, unu ve limon suyunu çırpın Yemeğin içinden 1 kepçe suyundan alıp terbiyeyi ılıştırın ve sulu köfteye tekrar ekleyin 1 taşım daha kaynatıp sıcak servis yapın
dogadangelensifa blogcu com
|
|
|