Konu
:
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
08-04-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Malzemeler
2 bardak ince bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
2 çorba kaşığı salça
1 yeme kaşığı reyhan
Yarım çorba kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım kilogram kuzu kıyma (yağsız olmasını tercih eniniz)
Tuz
Hazırlanışı
Yoğurmak için geniş bir tepsi alıp içerisine ince, ince kıydığınız soğanı, bol suyla yıkadığınız maydanozu, 1 çorba kaşığı salçayı, baharatları, tuzu koyun
Bu malzemeleri yoğurunuz, macun kıvamına gelinceye kadar
İlk önce az, az kıymayı ilave ediniz
Ardından da az, az güzelce yıkadığınız bulguru ilave ediniz
Zaman, zaman da üstüne su serpiniz ve macun kıvamını alana kadar yoğurmaya devam ediniz
Kurumasını engellemek için üzerine temiz bir bez örtünüz
Hazırladığınız harçtan fındık kadar parçalar koparınız
Baş parmak ile işaret parmağınızın arasında sıkıp düğme şeklini veriniz
Hazırladıklarınızı bir tepsiye diziniz
Genişçe bir tencere içerisinde yağı eritiniz
1 çorba kaşığı salça ilave edip birkaç dakika kavurunuz
Üzerine de 6 bardak su koyup kaynatınız
Tuzuna bakım gerekliyse tuz atınız
Hazırladığınız köfteleri yavaşça kaynayan suyun içerisine atınız
Köfteler yumuşadığında su yüzüne çıkarlar
Sıcak olarak servis ediniz
Afiyet olsun
yemektarifleri
kadin
ca
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul