Yalnız Mesajı Göster

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri








Malzemeler

2 bardak ince bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
2 çorba kaşığı salça
1 yeme kaşığı reyhan
Yarım çorba kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Yarım kilogram kuzu kıyma (yağsız olmasını tercih eniniz)
Tuz

Hazırlanışı

Yoğurmak için geniş bir tepsi alıp içerisine ince, ince kıydığınız soğanı, bol suyla yıkadığınız maydanozu, 1 çorba kaşığı salçayı, baharatları, tuzu koyun Bu malzemeleri yoğurunuz, macun kıvamına gelinceye kadar İlk önce az, az kıymayı ilave ediniz Ardından da az, az güzelce yıkadığınız bulguru ilave ediniz Zaman, zaman da üstüne su serpiniz ve macun kıvamını alana kadar yoğurmaya devam ediniz Kurumasını engellemek için üzerine temiz bir bez örtünüz
Hazırladığınız harçtan fındık kadar parçalar koparınız Baş parmak ile işaret parmağınızın arasında sıkıp düğme şeklini veriniz Hazırladıklarınızı bir tepsiye diziniz
Genişçe bir tencere içerisinde yağı eritiniz 1 çorba kaşığı salça ilave edip birkaç dakika kavurunuz Üzerine de 6 bardak su koyup kaynatınız Tuzuna bakım gerekliyse tuz atınız Hazırladığınız köfteleri yavaşça kaynayan suyun içerisine atınız Köfteler yumuşadığında su yüzüne çıkarlar Sıcak olarak servis ediniz Afiyet olsun

yemektariflerikadinca



Alıntı Yaparak Cevapla