Yalnız Mesajı Göster

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri











Malzemeler

250 kilogram kuzu kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1 ufak kereviz
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı un
1 adet limon
1 adet yumurta sarısı
Bir tutam maydanoz
Karabiber tuz

Yapılışı

Derin bir tencerenin içerisine 6 bardak su koyunuz ve biraz da tuz atıp kaynatınız Kerevizle havucu yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayınız ve kaynayan suyun içerinse atınız Altını kısıp pişirmeye bırakınızSoğanları ayıklayıp ince, ince kıyınız Kıymaya, bolca yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, tuzu, karabiberi de ekleyip güzelce yoğurunuz Bilye iriliğinde yuvarlak köfteler yapınız Bir tepsi içerisine 2 çorba kaşığı unu serpinizHazırladığınız köfteleri tepsiye koyunuz ve tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayınızArdından hepsi bitince köfteleri tek, tek kaynayan suya atınız Patatesleri de soyunuz ve büyüklüğüne göre dörde ya da altıya bölünüz Ardından kaynayan tencereye atınız Tadına bakınız gerekirse tuz atınız Hepsini beraber bir süre daha kaynatınızPirinçler ile patatesler yumuşayana kadar ocağın altını kısıp, tencerenizin de kapağını karatıp pişirmeye devam edinizBir kap içerisin de limon suyu ile yumurtanın sarısını çırpınız İçerisine yarım su bardağı su koyup çırpınız Ardından yumurtanın kesilmemesi için incecik olarak çorbanın suyundan içine akıtarak çırpmaya devam ediniz ve tencerenin içerisine ağır, ağır dökünüz Kıydığınız maydanozları da tencereye serpiniz Sürekli karıştırarak birkaç dakika daha ocakta tutunuz ve yeniden kaynamaya başlamadan ocaktan alınız Sıcak olarak servis ediniz Afiyet olsun

yemektariflerikadinca



Alıntı Yaparak Cevapla