Konu
:
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
08-04-2012
#
26
Prof. Dr. Sinsi
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Malzemeler
Köfte harcı için:
500 g yağsız dana kıyması
1 çay bardağı (50 g) pirinç
1 adet yumurta
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;
Galeta unu
3 adet yumurta
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Pirinç haşlanır ve süzülür
Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür
Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulur
Yağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır
İçine yumurta, pirinç, tuz, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 g kıyma da konulduktan sonra yoğurulur
Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir
Köfte harcını en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batırılır
Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda altın köftelerin her iki yönü kızartılır
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alın
Servise hazır
Afiyet olsun…
Not:
Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz
nefisyemektarifleri
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul