Yalnız Mesajı Göster

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #26
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri









Malzemeler


Köfte harcı için:
  • 500 g yağsız dana kıyması
  • 1 çay bardağı (50 g) pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için;
  • Galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı

Pirinç haşlanır ve süzülür Soğan yemeklik olarak doğranır ve tavaya çok az miktarda sıvı yağ konarak öldürülür Üzerine kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede kavrulurYağı tamamen süzülerek bir yayvan kaba aktarılır İçine yumurta, pirinç, tuz, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 g kıyma da konulduktan sonra yoğurulur Önemli olan melzemenin birbiriyle iyice özdeşmesidir Köfte harcını en az yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırlanan harçtan irice ve yassı oval şekilli hazırlanan köfteler önce una bulanır daha sonra bir kase içerisine kırıp çırptığınız yumurtaya batırılır Tavada iyice kızdırılan sıvı yağda altın köftelerin her iki yönü kızartılır Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı alın Servise hazır Afiyet olsun…


Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz


nefisyemektariflericom






Alıntı Yaparak Cevapla