08-04-2012
|
#29
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri


Malzemeler
Yarım fincan maydonoz yaprağı
Yarım fincan kişniş yaprağı
1 kırmızı soğan, 4e bölünmüş
Yarım kilo sığır eti kıyma, yağsız
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı hafif kırmızı biber
1 / 2 çay kaşığı yenibahar
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
10 safran çiçeği
1 çorba kaşığı sıcak süt
2 su bardağı (200 ml) yağsız yoğurt
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı doğranmış kişniş
Hazırlanışı
1 – Alüminyum folyo ile fırın tepsisini kaplayın Maydonozu, taze kişnişi ve soğanı mutfak robotuna koyun ve iyice doğrayın Kıyma, kişniş, kimyon, kırmızı biber, yenibahar, tuz ve biberi ekleyin ve iyice karışana kadar mutfak robotunda karıştırın
2 – Izgarayı orta/yüksek sıcaklıkta ısıtın Tahta şiş’e bir çorba kaşığı kıyma karışımını 7 cm uzunluğunda geçirin Izgaraya yerleştirin Bütün kıyma karışımını bu şekilde şişlere dizin ve ızgaraya yerleştirin Üzerini kaplayın ve bir kenarda bekletin
3 – Safranı ve sıcak sütü bir kaseye koyup kenarda bekletin Yoğurt, taze kişniş, tuz ve biberi küçük bir kaseye koyup bir kenara koyun
4 – Köfteleri biraz yağla fırçalayın ve önceden ısıtılmış ızgarada diğer yüzünü de çevirip yağlayarak 5-8 dakika (kahverengileşip iyice pişinceye kadar) pişirin
5- Safranlı karışımı yoğurt karışımına ekleyin ve iyice karıştırın Köftenizi safranlı yoğurtla servis edin
Afiyet olsun
Not:16 tane çöp şiş’e ihtiyacınız olacaktır
gununyemegi org
|
|
|