Yalnız Mesajı Göster

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri











Malzemeler

Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
kimyon, karabiber, tuz
Yarım kilo yoğurt;
Lavaş pidesi veya tırnak pidesi
sos için:
2-3 kaşık tereyağı,
kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Kıymaya, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharat ilave ederek normal köfte yoğurun, köftelere parmak şekli verip yağda kızartın Servis tabağına tırnak pidesini küçük kareler şeklinde keserek koyun Üzerine yoğurt dökün Yoğurdun üzerine kızartılan köfteleri koyup, tereyağlı, kırmızıbiberli sos gezdirin


Not: pide yerine normal ekmeği ince dilimler halinde kızartıp koyabilirsinizköfteyi ekmeksiz sevenler ekmek miktarını azaltabilirler

nefisyemektariflericom



Alıntı Yaparak Cevapla