Konu
:
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
08-04-2012
#
31
Prof. Dr. Sinsi
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
kimyon, karabiber, tuz
Yarım kilo yoğurt;
Lavaş pidesi veya tırnak pidesi
sos için:
2-3 kaşık tereyağı,
kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Kıymaya, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharat ilave ederek normal köfte yoğurun, köftelere parmak şekli verip yağda kızartın
Servis tabağına tırnak pidesini küçük kareler şeklinde keserek koyun
Üzerine yoğurt dökün
Yoğurdun üzerine kızartılan köfteleri koyup, tereyağlı, kırmızıbiberli sos gezdirin
Not:
pide yerine normal ekmeği ince dilimler halinde kızartıp koyabilirsiniz
köfteyi ekmeksiz sevenler ekmek miktarını azaltabilirler
nefisyemektarifleri
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul