Konu
:
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
08-04-2012
#
32
Prof. Dr. Sinsi
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri
Malzemeler
3 tane Patlıcan
400 gr
Kıyma
2 dilim Ekmek İçi,
1 adet Kuru Soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet Domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Su
Tuz, Kara Biber, Kimyon
Hazırlanışı
Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın
Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin
Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin
Hafifçe rengi dönmüş patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın
Üzerine hazırladığınız köfteleri dizin
Domatesleri biberleri ve sarımsakları zevkinize göre köftelerin üstüne yerleştirin
Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp gezdirin
bir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde serpiştirin
200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin
Sıcak sıcak servis yapın
masterpi
tr
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul