Yalnız Mesajı Göster

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri











Malzemeler

3 tane Patlıcan
400 gr Kıyma
2 dilim Ekmek İçi,
1 adet Kuru Soğan
6-7 diş sarımsak
2 adet Domates
2 adet sivribiber
1 çay bardağı Sıvı Yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı Tereyağ
1 çay bardağı Su
Tuz, Kara Biber, Kimyon

Hazırlanışı

Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın
Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin Sıvı yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin Hafifçe rengi dönmüş patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın Üzerine hazırladığınız köfteleri dizin
Domatesleri biberleri ve sarımsakları zevkinize göre köftelerin üstüne yerleştirinBir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp gezdirinbir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde serpiştirin
200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin
Sıcak sıcak servis yapın

masterpitr



Alıntı Yaparak Cevapla