08-04-2012
|
#35
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri


Malzemeler
-750 gr Dana kiyma
-2 sogan
-2 dilim bayat ekmek içi
-3 yumurta (2 tanesi köfte içine kati pisirilecek, 1 yumurta aki köfte hamuruna,
-1 yumurta sarisi üzerine sürülecek)
-1 havuç (haslanmis)
-1 su bardagi iç bezelye (konserve)
-tuz
-karabiber
Hazırlanışı
Kiyma, rendelenmis sogan, islatilip sikilmis ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta aki iyice yogrulur
Firin tepsisinin boyundan dört parmak kisa olarak silindir yapilir
Ortadan boydan boya yarilip, haslanmis yumurta, bezelye, küçük küçük dogranmis havuç konup köfte kapatilir
Islak elle düzeltilir
Yaglanmis firin tepsisine konup üzerine yumurta sarisi sürülür
Firinda, sicaklik önce üstten verilir (çatlamamasi için)
Pisince servis tabagina alinip dilimlenir
Not:
1) Tepside kalan yagina bir tatli kasigi nisasta ve 1 çorba kasigi salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapilabilir
2) Rulonun içine patates-püresi de konabilir
anadoluevyemekleri com
|
|
|