Yalnız Mesajı Göster

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri

Eski 08-04-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri











Malzemeler

2 adet levrek
2 adet soğan
2 dilim ekmek
3 adet yumurta
750 gr taze patates
80 ml zeytinyağı
2 diş sarmısak
1 adet limon
100 ml krema
1 demet dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı

Yıkadığınız balıkları dörde böldüğünüz bir adet soğan ile yumuşayana kadar pişirin ve süzün

Patatesleri kabuklarıyla haşlayın Soğuyunca soyun Büyükleri ikiye ya da dörde kesin 30 ml zeytinyağını, ezilmiş sarmısak, krema, limon suyu, karabiber ve tuz ile çırpıp bir sos hazırlayın Patateslerin üstüne 1/2 demet kıyılmış dereotu ilave edin ve karıştırın

Bayat ekmekleri ıslatın ve sıkın Kalan soğanı rendeleyin Dereotunu minik doğrayın Soğuyan balıkları ayıklayın

Ayıklanmış balıkları yoğurma kabına alıp 1 adet yumurta, 1/2 demet dereotu, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ile yoğurun Karışımdan yuvarlak köfteler yapın

Zeytinyağını tavaya koyun, kızdırın Kalan yumurtaları çırpın Hazırladığınız köfteleri yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın

Kağıt üstünde süzülmeye bırakın Servis tabağına alıp patates salatası ile birlikte servis yapın

yemekustasicom



Alıntı Yaparak Cevapla