Yalnız Mesajı Göster

Sac Kavurma 'Kebabı'

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Kavurma 'Kebabı'



Sac Kavurma 'kebabı'



Malzemeler:
500 gr Koyun Eti
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay kaşığı Kekik
Tuz

Ön Hazırlık:
Koyun eti kuşbaşı doğranacak Soğan soyulacak, yarım ay doğranacak Sivri biberler halka doğranacak Domatesler küp doğranacak


Sac kebabı malzemeleri


Etler ocak üzerinde



Etler kavurulurken



Etler kavurulmuş



Soğanlar ve biberler ilave edilmiş



Domatesler ilave edilmiş



Sac kebabı pişerken



Sac kebabı servise hazır




Maharetini Göster:
Kavurma sacı içerisine 2 Yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ konulacak, ısıtılacak Üzerine kuşbaşı etler ilave edilecek ve yüksek ısı da etlerin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak Bu kavurma işlemi yaklaşık 10 dakika sürer Süre sonunda etin görünümü resimde ki gibi pembemsi olacak Etin orta yerinden yer açılacak ve soğanlar ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavurulacak Üzerine sivri biberler ilave edilecek, kavrulacak Domatesler ilave edilecek, karıştırılacak Normal ısı da domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak Kavurulma işlemi sona erdikten sonra, kavurma üzerine tuz, pul biber ve kekik ilave edilecek, karıştırılacak Sonrası malum

'Kolay Gelsin'

klasiktatlar sitesinden alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla