Konu
:
Sac Kavurma 'Kebabı'
Yalnız Mesajı Göster
Sac Kavurma 'Kebabı'
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sac Kavurma 'Kebabı'
Sac Kavurma 'kebabı'
Malzemeler:
500 gr
Koyun Eti
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay kaşığı Kekik
Tuz
Ön Hazırlık:
Koyun eti kuşbaşı doğranacak
Soğan
soyulacak,
yarım ay
doğranacak
Sivri
biberler
halka doğranacak
Domatesler
küp
doğranacak
Sac kebabı malzemeleri
Etler ocak üzerinde
Etler kavurulurken
Etler kavurulmuş
Soğanlar ve biberler ilave edilmiş
Domatesler ilave edilmiş
Sac kebabı pişerken
Sac kebabı servise hazır
Maharetini Göster:
Kavurma sacı içerisine 2
Yemek kaşığı
bitkisel sıvı yağ konulacak, ısıtılacak
Üzerine kuşbaşı etler ilave edilecek ve
yüksek ısı
da etlerin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak
Bu kavurma işlemi yaklaşık 10
dakika
sürer
Süre sonunda etin görünümü resimde ki gibi pembemsi olacak
Etin orta yerinden yer açılacak ve soğanlar ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavurulacak
Üzerine sivri biberler ilave edilecek, kavrulacak
Domatesler ilave edilecek, karıştırılacak
Normal ısı da domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavurulacak
Kavurulma işlemi sona erdikten sonra, kavurma üzerine
tuz
, pul biber ve
kekik
ilave edilecek, karıştırılacak
Sonrası malum
'Kolay Gelsin'
klasiktatlar sitesinden alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul