Konu
:
Çömlek | Şanlıurfa Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Çömlek | Şanlıurfa Mutfağı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çömlek | Şanlıurfa Mutfağı
Malzemeler:
1 kg
parça et,
1 kg
patlıcan,
2 kg
domates,
1/2 kg
yeşilbiber,
1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
2 Soğan,
6–7 Diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır
Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır
Soğanlar iri iri doğranır
Yeşilbiber yıkanıp i
ri iri doğranır
Sarımsaklar soyulup yıkanır
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile
hafif pişirilir
Soğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip
kavurmaya devam edilir (10-15 dakika)
Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir
Sıcak servis yapılır
Not:
FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha
yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık
çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul