Yalnız Mesajı Göster

Çömlek | Şanlıurfa Mutfağı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çömlek | Şanlıurfa Mutfağı









Malzemeler:
  • 1 kg parça et,
  • 1 kg patlıcan,
  • 2 kg domates,
  • 1/2 kg yeşilbiber,
  • 1 Yemek kaşığı Urfa sade yağı,
  • 2 Soğan,
  • 6–7 Diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Patlıcanlar yıkanıp kuşbaşı doğranır
Domatesler yıkanıp, patlıcan büyüklüğünde doğranır
Soğanlar iri iri doğranır
Yeşilbiber yıkanıp iri iri doğranır
Sarımsaklar soyulup yıkanır
Et çömleğe alınır bir su bardağı su ve ölçülü yağ ile hafif pişirilirSoğanlar ve yeşil biber çömleğe eklenip kavurmaya devam edilir (10-15 dakika)
Domates patlıcan ve sarımsak çömleğe eklenip tuz konur
Fırında suyunu çekinceye kadar 3-4 saat pişirilir
Sıcak servis yapılır

Not: FRENK ÇÖMLEĞİ denen bir çömlek daha yapılır ki bu yapılışı bakımından aynen karışık çömlek gibidir yalnız çömleğin karışımına patlıcan hiç konmaz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla