Konu
:
Maklube - Osmanlı Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Maklube - Osmanlı Mutfağı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maklube - Osmanlı Mutfağı
Malzemeler
Dana Eti
750 Gr
Patates
500 Gr
Soğan
3 Adet
Pirinç
750 Gr
Garnitür
1 Adet
Yoğurt
500 Gr
Salata için;
Domates
6 Adet
Salatalık
4 Adet
Marul
1 Adet
Maydanoz
1 Adet
Havuç
3 Adet
Hazırlanışı
Eti kuşbaşı olarak doğrayın
Düdüklüde haşlayın
Patatesleri soyun ve halka halka kesin
Halka patatesleri kızartın
Soğanları da halka halka doğrayın
Pirinci tavada kavurun
Büyük bir tencereye önce biraz yağ koyuyoruz
Tencerenin en altına halka soğanları tencerenin dibi gözükmeyecek şekilde bir kat koyuyoruz
Soğanların üzerine etleri bir kat koyuyoruz
Etlerin üzerine pirinç koyuyoruz
Pirinç üzerine kızarmış patates ve garnitürden bir kat koyuyoruz
Tencerenin üzerinden iki parmak kalana kadar etin suyundan koyacağız pirinç pişsin diye
Eti,pirinci,patatesi sırasıyla koyuyoruz
En üstü pirinç ile kapatıyoruz ve et suyunu ekleyoruz
45 dakika içinde pişer
Soğan kokusu gelmeye başlarsa pişiyor demektir
Pişen yemeği büyük bir tencereye dikkatli bir şekilde ters çeviriyoruz
Tencereyi kaldırmayın
Boş kalan yerlere salatayı ve arasına yoğurt koyuyoruz
Salata ile yoğurt karışmasın
Tencereyi kaldırıyoruz servise hazır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul