Yalnız Mesajı Göster

Beyti Kebap Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyti Kebap Tarifi






Beyti Kebap



Malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 2 adet Domates
  • 1,5 su bardağı Yaş Maya
  • Tuz istenildiği kadar
  • 1,5 su bardağı Ilık Su
  • Karabiber istenildiği kadar
  • Yarım Su bardağı Toz şeker
  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • 500 gr Kıyma
  • 6 diş Sarımsak
  • 1 su bardağı rendelenmiş Kaşar peyniri


Yapılışı


Maydanozu kıyın Domatesleri rendeleyin Kıymaya ezilmiş sarımsak domates maydanozu tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun 4 ince uzun köfte hazırlayın

Mayayı ılık suda eritin Un, tuz ve toz şekeri ilave ederek bir hamur hazırlayın Üzerini nemli bir bezle örtüp 25–30 dakika mayalanmaya bırakın

Hamuru dört eşit parçaya bölün ve birbirini kalın bir yufka şeklinde açınız Her köfteyi bir yufkanın içine yerleştirip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Hamuru yuvarlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak kapatın

Kalan köfte ve hamurlarla da aynı işlemi tekrarlayın Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 20–25 dakika pişirin

Dilimleyip maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın



Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla