Konu
:
Fırında Kuzu But
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kuzu But
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kuzu But
Fırında Kuzu But
Malzemeler
1 adet kuzu but
3 adet kuru soğan
3 adet sivribiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kaynamış su
Hazırlanması
1
kuzu budunu kasaptan alırken kemikli olarak 5-6 parçaya böldürün
fazla yağlarını temizleyip soğuk suyla yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla bir tencereye alın
3 baş soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin
etleri ara sıra çevirmek suretiyle tencerenin ağzı kapalı şekilde -etler yumuşayana kadar- pişirin
2
etler piştikten sonra su ilave etmeden fırın kabına alın
üzerine sivribiberleri dizin
1 yemek kaşığı salçayı 1 su bardağı kaynamış su ile ezip etlerin üzerine gezdirin
tencerede kalan suyu da ilave edin
kabın üzerini alimünyum folyo ile kapatıp 200C'de 20 dakika pişirin
patates püresi ve pilav ile servis yapın
Patates püresi
5 adet iriboy patatesi soyup haşlayın
püre makinesinden geçirin
(hiç pütürlü kalmasın, kalırsa blendırdan geçirin
) 2 yemek kaşığı tereyağını sıcak patatese ilave edin
ocağın üzerinden alıp devamlı karıştırarak 1,5 su bardağı süt ekleyin
(eğer hala katıysa biraz daha süt ekleyin) tuzu da ekledikten sonra 5 dakikada püreniz hazır demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul