Yalnız Mesajı Göster

Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)







Malzemeler

* Bonfile 500 Gr
* Patates 5 Adet
* Tereyağı 2 Yemek Kaşığı
* Pulbiber 1 Tatlı Kaşığı
* Yoğurt 1 Su Bardağı
* Sarımsak 3 Diş
* Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
* Ayçiçekyağı


Marine için

* Soğan 1 Adet
* Süt 1 SuBardağı
* Madensuyu1 Şişe
* Zeytinyağı 2 YemekKaşığı
* Kimyon 1 TatlıKaşığı
* Kekik1 YemekKaşığı
* Karabiber 1 TatlıKaşığı
* Tuz 1 Tatlı Kaşığı


Hazırlanışı


Etlerimizi Julian (Julyan;uzun ince) doğruyoruz
Çukur bir kapta marine malzemelerini karıştırıyoruz
Etlerimizi ilave edip buzdolabında en az 6 saat dinlendiriyoruz

Yoğurdumuzu az miktarda tuz, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla birlikte çırpıyoruz

Patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz
Suyunu süzdükten sonra, kızgın yada kızartıyoruz

Kızarmış patateslerin yağını süzerek servis tabağına döşüyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz

Dinlenmiş etleri ızgara veya tavada pişiriyoruz ve yoğurdun üzerineyerleştiriyoruz

Tereyağı ve pul biberi birlikte pişirip yoğurdun üzerinde gezdiriyoruz
Maydanoz ve biraz domatesle süsleyerek servis ediyoruz

Afiyet Olsun




























Alıntı Yaparak Cevapla