Konu
:
Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)
Yalnız Mesajı Göster
Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çökertme Kebabı (Bodrum Kebabı)
Malzemeler
* Bonfile
500 Gr
* Patates
5 Adet
* Tereyağı
2 Yemek Kaşığı
* Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı
* Yoğurt
1 Su Bardağı
* Sarımsak
3 Diş
* Zeytinyağı
1 Çay Bardağı
* Ayçiçekyağı
Marine için
*
Soğan
1 Adet
*
Süt
1 SuBardağı
*
Madensuyu
1 Şişe
*
Zeytinyağı
2 YemekKaşığı
*
Kimyon
1 TatlıKaşığı
*
Kekik
1 YemekKaşığı
*
Karabiber
1 TatlıKaşığı
*
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Hazırlanışı
Etlerimizi Julian (Julyan;uzun ince) doğruyoruz
Çukur bir kapta marine malzemelerini karıştırıyoruz
Etlerimizi ilave edip buzdolabında en az 6 saat dinlendiriyoruz
Yoğurdumuzu az miktarda tuz, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla birlikte çırpıyoruz
Patateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz
Suyunu süzdükten sonra, kızgın yada kızartıyoruz
Kızarmış patateslerin yağını süzerek servis tabağına döşüyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz
Dinlenmiş etleri ızgara veya tavada pişiriyoruz ve yoğurdun üzerineyerleştiriyoruz
Tereyağı ve pul biberi birlikte pişirip yoğurdun üzerinde gezdiriyoruz
Maydanoz ve biraz domatesle süsleyerek servis ediyoruz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul