Konu
:
Değişik Kebap Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Değişik Kebap Tarifleri
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Değişik Kebap Tarifleri
İncik Kebabı Tarifi
Gerekli Malzemeler;
4 Adet Kuzu İncik
1 Adet Kırmızı biber
1 Adet Dolmalık Biber
1 Çay Kaşığı Salça
1 Adet Soğan
1 itre Su
1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
1 Çay Kaşığı Rosemary
3 Adet Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Adet Patates
8 Adet Taze Fasulye
İncik Kebabi Yapılışı:
Kuzu inciklerini temizlendikten sonra tencereye aktarın
Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin
Sulandırılmış 1 çay kaşığı domates salçasını ilave edin
Soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın
1 litre suyu tencereye aktarin
Son olarak 1 çay kaşığı rosemary, 3 adet defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın
Etler yumusayana dek pişirin
Önceden haşladığınız patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapın
İslim Kebabı
İslim Kebabı İçin Gerekli Malzemeler;
125 gr Margarin
1 Kg Kuşbaşı Et
3 Adet Soğan
1/2 Kg Domates
1 Su Bardağı Su
1 Kg Patlıcan
1 Çorba Kaşığı Tuz
3 Adet Dolmalık Biber
İslim Kebabı Yapılışı ise ;
Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alın
Doğranmış soğan ve eti ilave edin
5 dakika ateşin üzerinde çevirin
2 adet domatesi doğrayıp tuz ve su ilave edip, suyunu çekene kadar pisirin
Etler pisince suyunu süzüp ayrı bir kaba alın
Dilimlenmiş patlıcanları tuzlayıp 15 dakika kadar suda beklettikten sonra kurulayın
Kalan margarini geniş bir tavada hafifçe kızdırıp, patlıcanları kızartın
Aldığınız patlıcanları kağıt havluya koyun
Komposto kasesinin üzerine 1 adet uzunlamasına 1 adet enlemesine patlıcan yerleştirin
Üzerine birkaç et koyun
Patlıcanların kenarlarını birleştirin
Üzerine dilimlenmiş 1 adet domates ve biber koyun
Kürdanla tutturun
Eti pişirdiğiniz suyu üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirip servis yapın
Afiyet Olsun
Dalyan Köfte
MALZEMELER'
500 Gr
Kıyma
1 Tane Havuç
1 Tane Soğan
1 Tane Yumurta
1 Çay Bardağı Bezelye
Bayat ekmek içi
Karabiber
Tuz
Kimyon
Dalyan Köfte Yapılışı
;Kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, kimyon, tuz ve karabiber iyice yoğurulur
Bir saat buzdolabında dinlendirilir
Bu arada yumurta ile küp küp doğranmış havuç ve bezelye haşlanır
Dinlendirdiğiniz kıymayı yeniden yoğurup pişireceğiniz tepsiye alın ve elinizle bastırarak açın
Halka halka doğradığınız yumurta,havuç ve bezelyeyi kıymanın ortasına koyun
Daha sonra kıymanın iki ucunu birleştirerek rulo haline getirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Dilimleyip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul