Yalnız Mesajı Göster

Basakca'dan Sallapati Pratik Bir Tarif

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Basakca'dan Sallapati Pratik Bir Tarif




Basakca'dan Sallapati Pratik Bir Tarif


Malzemeler:

Üstteki resimde yemeğimizin tüm malzemeleri hazır vaziyette görülmektedirTane, miktar hesabı olarak merak edenler içinse;
  • 2 adet patlıcan (Patlıcanları pijamalı olarak soyunuz)
  • 300 gr sivri biber (biraz acı olursa lezzetine lezzet katar)
  • 4 parça biftek
  • 3 adet domates (Kabuğunu soymayı unutmayınız)
  • 3 diş sarımsak






Yapılışı:

Resimde de görüldüğü gibi malzemeleri sırasıyla tenceremize diziyoruz
İlk önce az bir zeytinyağı tencerenin dibinde gezintiye çıkarıyoruz Bifteklerimizi de güzelce dizdikten sonra, temizlemiş olduğumuz sivri biberlerimizi öylesine yayıyoruz bifteklerin üzerine ve pijamalı soyduğumuz patlıcanlarımızıda dilimleyip, tuzladıktan sonra biberlerin üzerine seriyoruz Ve en son olarak kabuklarını soyduğumuz domatesleri ve sarımsaklarımızı ekledikten sonra, ocağımızın en küçük bölümünde kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz

Piştiğini kokusundan anlarsınız Sulu severseniz yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz













AFİYET OLSUNNNNNN




Not: Bu tarif tamamiyle benim üretimimdir Mutfakta çok zaman kaybetmeyi sevmeyen biri olarak basit, pratik ve lezzetli yemekler yaratmakta üstüme yoktur diyebilirim

Misafirlerinize ana yemek olarak da sunabilirsiniz efenim












Alıntı Yaparak Cevapla