Yalnız Mesajı Göster

Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi





Malzemeler
  • 750 gr yağsız dana kuşbaşı et (nuar veya tranç)
  • 20-25 tane arpaçık soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
-

Hazırlanışı

Kuşbaşı et tereyağ ile harlı ateşte etler suyunu salıp çeken kadar kavrulur Etlerin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika pişirilir Soyduğumuz arpacık soğanlar ve irice kıyılmış sarımsağı tencereye eklenenir Tarçın, sirke, tuz ve yine etlerin üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek yahniyi yine kısık ateşte soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim

Alıntıdır






Alıntı Yaparak Cevapla