Konu
:
Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Et Yemeği - Arpacık Soğanlı Papaz Yahnisi
Malzemeler
750 gr yağsız dana kuşbaşı et (nuar veya tranç)
20-25 tane arpaçık soğan
6-7 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
1/2 çay bardağı sirke
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
-
Hazırlanışı
Kuşbaşı et tereyağ ile harlı ateşte etler suyunu salıp çeken kadar kavrulur
Etlerin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika pişirilir
Soyduğumuz arpacık soğanlar ve irice kıyılmış sarımsağı tencereye eklenenir
Tarçın, sirke, tuz ve yine etlerin üzerini bir iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave ederek yahniyi yine kısık ateşte soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul