Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Kuzu Gerdan Haşlama (6 Kişilik)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Kuzu Gerdan Haşlama (6 Kişilik)








Nohutlu Kuzu Gerdan Haşlama (6 Kişilik)



Malzemeler
  • 1 adet 6 parçaya bölünmüş kuzu gerdanı
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet soğan
  • 1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz

Hazırlanışı

Nohudu geceden ıslatın Gerdan parçalarını iyice yıkayıp, düdüklü tencereye yerleştirin Suyu süzülmüş nohut, biber ve domates salçası, kabuğu temizlenmiş bütün soğan ve defne yaprağını ilave edin Üzerini geçecek kadar su ekleyip, ocağa oturtun Düdüklü tencerenin buharı çıkınca, 20 dakika daha pişirip ocaktan alın Karabiber ve tuz ekleyip, sıcak olarak servis yapın


Kaynak: Sofra Dergisi


Alıntı Yaparak Cevapla