Konu
:
Nohutlu Kuzu Gerdan Haşlama (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Kuzu Gerdan Haşlama (6 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Kuzu Gerdan Haşlama (6 Kişilik)
N
ohutlu
K
uzu
G
erdan
H
aşlama (6 Kişilik
)
Malzemeler
1 adet 6 parçaya bölünmüş kuzu gerdanı
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Hazırlanışı
Nohudu geceden ıslatın
Gerdan parçalarını iyice yıkayıp, düdüklü tencereye yerleştirin
Suyu süzülmüş nohut, biber ve domates salçası, kabuğu temizlenmiş bütün soğan ve defne yaprağını ilave edin
Üzerini geçecek kadar su ekleyip, ocağa oturtun
Düdüklü tencerenin buharı çıkınca, 20 dakika daha pişirip ocaktan alın
Karabiber ve tuz ekleyip, sıcak olarak servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul