Konu
:
Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik)
P
ilavlı
P
irzola
D
olması (4 Kişilik
)
Malzemeler
8 parça kuzu pirzola
Yarımşar çay kaşığı karabiber
Kekik ve tuz
2-3 adet yumurtanın akı
Pilav için
1 su bardağı pirinç
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık veya antepfıstığı
1 tatlı kaşığı karabiber
1’er çay kaşığı yenibahar ve tarçın
Yarım çay kaşığı toz karanfil
Hazırlanışı
Pilav için pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin
Ayrı bir yerde yemeklik kıylılmış soğanı tereyağında soteleyin
Suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurun
Kuşüzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tarçın ve karanfil ilave edip karıştırın
Bir buçuk su bardağı su ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin
Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10-15 dk dinlendirin
Pirzolalara karabiber, kekik ve tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin
Pilavdan tepeleme 1 çorba kaşığı alıp, bir adet pirzolanın üzerine yerleştirin
Kenarına çırpılmış yumurta akı sürüp ikinci pirzolayı üzerine yerleştirin
Kalan pirzolaları da aynı şekilde hazırlayın
Izgarada veya yapışmaz yüzeli tavada önlü arkalı pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul