Yalnız Mesajı Göster

Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik)







Pilavlı Pirzola Dolması (4 Kişilik)



Malzemeler
  • 8 parça kuzu pirzola
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber
  • Kekik ve tuz
  • 2-3 adet yumurtanın akı
Pilav için
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı kuşüzümü
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık veya antepfıstığı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1’er çay kaşığı yenibahar ve tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil


Hazırlanışı

Pilav için pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin Ayrı bir yerde yemeklik kıylılmış soğanı tereyağında soteleyin Suyu süzülmüş pirinci ekleyip kavurun Kuşüzümü, dolmalık fıstık, karabiber, yenibahar, tarçın ve karanfil ilave edip karıştırın Bir buçuk su bardağı su ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirin Ocaktan alıp, üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10-15 dk dinlendirin

Pirzolalara karabiber, kekik ve tuz ekleyip 10 dakika dinlendirin Pilavdan tepeleme 1 çorba kaşığı alıp, bir adet pirzolanın üzerine yerleştirin Kenarına çırpılmış yumurta akı sürüp ikinci pirzolayı üzerine yerleştirin Kalan pirzolaları da aynı şekilde hazırlayın Izgarada veya yapışmaz yüzeli tavada önlü arkalı pişirin Sıcak olarak servis yapın


Kaynak: Sofra Dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla