Yalnız Mesajı Göster

Fırın Kebabı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırın Kebabı




Konya'nin 9harikasi da var: Firin Kebabi







Fırın kebabının Selçuklular döneminden geldiği rahatlıkla söylenebilir Hz Mevlana nın eserlerinde kebaptan ve kelle kebabı yapan fırınlardan bahsedilir
Fırın kebabı için Konya ova merinos yaylım koyunu kullanılmalıdır, besi lezzetli olmaz Kuzu veya koyun kesildikten sonra 7-8 saat bekletilmelidir Hayvanın arka budu dışında her tarafından kebap yapılabilirse de kaburga ve ön kolu en makbul yerleridir Fırın kebabı ne kadar çok etle yapılırsa o kadar lezzetli ve yumuşak olur Kuzu kullanılırsa hiç su verilmez, kendisi sulanır Kuzu 3 -3,5 saatte, erkek koyun 4 saatte, dişi koyun 7-8 saate pişer Etli ekmek fırınlarında ateş sağda, fırın kebabında ateş solda olur, çünkü etli ekmek yüksek ateş ister Etli ekmek fırınında meşe dalı, fırın kebabında meşe yarması ateşi kullanılır Hayvanın özelliğine göre yağ durumu az olursa bir gün önceki kebabın yağından ilave edilebilir Ancak bu yağ, suyunu tamamen çektikten sonra verilmelidir, yoksa kebap lezzetsiz olur
Alinti


Alıntı Yaparak Cevapla