Konu
:
Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote
Yalnız Mesajı Göster
Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote
Forumumuzda açılmış yemek konularının müdavimlerinden biriyim
Özellikle yeme işinde üstün vasıflara sahip olduğum da malumunuz
Ama açılan konularda hatun kişilerimizin vermiş olduğu tarifler çok üstün körü
Bakın ben bir tarif vereyim de yemek nasıl yapılırmış hem görün, hem öğrenin
Malzemeler
Biraz dana Kuşbaşı
1 büyük soğan
2 sivri biber
4 orta büyüklükte domates
Zeytinyağı, tuz, pul biber, kekik falan işte
Öncelikle kasaptan kuşbaşı olarak devekuşu başı şeklinde almış olduğunuz etleri, bülbülbaşı büyüklüğünde doğrayın evinizde
Sonra bu etleri çok az yağ gezdirilmiş tencerenin içine atıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya başlayın
Sonra soğanı resimde görüldüğü şekilde doğrayın
Gözünüzün yanmasını engellemek istiyorsanız size bu doğradığımdan yollarım
Bu yakmadı ve ben zaten yakmaması için ne yapılır bilmiyorum
Ama bakın yine de her şartta size yardımcı olmaya çalışmaktayım
Bunu not alın ve ilerde benle ilgili bir karar verirken bunu artı hanemde değerlendirin lütfen
Etleri şöyle bir karıştırıp biberleri doğramaya başlayın
Biberleri bu şekilde halka halka kesin ve derin bir kaba koyun
Sonra nedenini göreceksiniz
Domateslere geldi sıra
Ben böyle enlemesine kesiyorum, nedense rendelerken daha pratik geliyor bana
Ama siz dikey veya çapraz da kesebilirsiniz
Kendinizden de birşeyler katın olaya
İşte derin kabın sırrı
Domatesleri de bu kaba rendeleyerek hazırlıklara devam ediyoruz
Bu arada eti yine karıştırın
Dibi tutmasın fena olur he!
Etler suyunu çekti ve biraz daha zeytinyağı ilavesinden sonra soğanları da içine koyuyorum
İyice bir karıştın ve bırakın kendi haline biraz
Et ve soğanları bırakın dedim kendi haline, işi bırakın demedim
Tezgahın üzerinde işi biten aletleri güzelce yıkayıp kaldırın
Bu hem temiz bir mutfak hem de düzenli bir çalışma alanı için gerekli
Dağınıklığı sevmem ama arada fena da olmuyor aslında
Ama şimdi değil
Daha sonra hazırladığımız domates ve biberleri etlerin üzerine boşaltıyoruz
Ben biraz sulu sevdiğim için bir bardakta su ilave ettim
Siz kendi arzunuza göre bunu yapın
Bu arada tuz ve pulbiber ilavesinide yapmıştım hazırladığım sosa
Kekikleri pişmeye yakın atarsanız hem kokusu daha hoş olur hemde kekiklerin kararmasını önlersiniz yemeğin içinde
Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etler dağılıncaya kadar pişmeye bırakın
Şimdi yemeği tabakta da görmek isteyeneniz olur belki içinizde ama bunu yapmayacağım
Nedenine gelince
Belki sizin yaptığınız ilk deneme olduğu için aynı iştah açıcı görünümü sağlayamazsınız ve kendinizi yetersiz hissedebilirisiniz diye size bu kötülüğü yapmak istemedim
Ya da
Yemek pişerken biriyle derin bir sohbete dalıp yemeği yaktım ve son halini görüntüleyemedim
Demek ki neymiş? Yemek yaparken başından ayrılmayın
Pişmesine bir yardımınız olmaz ama en azından yanmasını engelleyebirmişsiniz
Bu tarife göre artık eminim başta Lale, Başakça ve Canan olmak üzere forumun tüm hatunları bile yemek yapabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul