Yalnız Mesajı Göster

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Banemin Usulü (Tadından Parmaklarınızı Yiyeceğiniz) Dana Kuşbaşı Sote



Forumumuzda açılmış yemek konularının müdavimlerinden biriyim Özellikle yeme işinde üstün vasıflara sahip olduğum da malumunuz

Ama açılan konularda hatun kişilerimizin vermiş olduğu tarifler çok üstün körü Bakın ben bir tarif vereyim de yemek nasıl yapılırmış hem görün, hem öğrenin


Malzemeler
  • Biraz dana Kuşbaşı
  • 1 büyük soğan
  • 2 sivri biber
  • 4 orta büyüklükte domates
  • Zeytinyağı, tuz, pul biber, kekik falan işte
Öncelikle kasaptan kuşbaşı olarak devekuşu başı şeklinde almış olduğunuz etleri, bülbülbaşı büyüklüğünde doğrayın evinizde Sonra bu etleri çok az yağ gezdirilmiş tencerenin içine atıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya başlayın






Sonra soğanı resimde görüldüğü şekilde doğrayın Gözünüzün yanmasını engellemek istiyorsanız size bu doğradığımdan yollarım Bu yakmadı ve ben zaten yakmaması için ne yapılır bilmiyorum Ama bakın yine de her şartta size yardımcı olmaya çalışmaktayım Bunu not alın ve ilerde benle ilgili bir karar verirken bunu artı hanemde değerlendirin lütfen






Etleri şöyle bir karıştırıp biberleri doğramaya başlayın Biberleri bu şekilde halka halka kesin ve derin bir kaba koyun Sonra nedenini göreceksiniz






Domateslere geldi sıra Ben böyle enlemesine kesiyorum, nedense rendelerken daha pratik geliyor bana Ama siz dikey veya çapraz da kesebilirsiniz Kendinizden de birşeyler katın olaya






İşte derin kabın sırrı Domatesleri de bu kaba rendeleyerek hazırlıklara devam ediyoruz Bu arada eti yine karıştırın Dibi tutmasın fena olur he!






Etler suyunu çekti ve biraz daha zeytinyağı ilavesinden sonra soğanları da içine koyuyorum İyice bir karıştın ve bırakın kendi haline biraz






Et ve soğanları bırakın dedim kendi haline, işi bırakın demedim Tezgahın üzerinde işi biten aletleri güzelce yıkayıp kaldırın Bu hem temiz bir mutfak hem de düzenli bir çalışma alanı için gerekli Dağınıklığı sevmem ama arada fena da olmuyor aslında Ama şimdi değil






Daha sonra hazırladığımız domates ve biberleri etlerin üzerine boşaltıyoruz Ben biraz sulu sevdiğim için bir bardakta su ilave ettim Siz kendi arzunuza göre bunu yapın Bu arada tuz ve pulbiber ilavesinide yapmıştım hazırladığım sosa Kekikleri pişmeye yakın atarsanız hem kokusu daha hoş olur hemde kekiklerin kararmasını önlersiniz yemeğin içinde






Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etler dağılıncaya kadar pişmeye bırakın





Şimdi yemeği tabakta da görmek isteyeneniz olur belki içinizde ama bunu yapmayacağım Nedenine gelince

Belki sizin yaptığınız ilk deneme olduğu için aynı iştah açıcı görünümü sağlayamazsınız ve kendinizi yetersiz hissedebilirisiniz diye size bu kötülüğü yapmak istemedim

Ya da

Yemek pişerken biriyle derin bir sohbete dalıp yemeği yaktım ve son halini görüntüleyemedim

Demek ki neymiş? Yemek yaparken başından ayrılmayın Pişmesine bir yardımınız olmaz ama en azından yanmasını engelleyebirmişsiniz

Bu tarife göre artık eminim başta Lale, Başakça ve Canan olmak üzere forumun tüm hatunları bile yemek yapabilir

Alıntı Yaparak Cevapla