Yalnız Mesajı Göster

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı Tarifi



Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı



Malzemeler

150 gram bonfile
150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram domates sosu
2 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet biber
Tuz karabiber kırmızıbiber

Yapılışı

Bonfile köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin Lavaş ekmekleri rulo yapın 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin Domates sosunu ilave edin
Lavaş ekmekleri tavadan alıp servis tabağına yerleştirin Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün Pişirilen etleri karışık olarak dizin Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin
Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kırmızıbiberi yağda kavurup etlerin üzerine gezdirin Karabiber ve tuzunu ilave edip servis yapın

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla