Konu
:
Patates Rosto
Yalnız Mesajı Göster
Patates Rosto
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Rosto
Patates Rosto
Malzemeler
10 adet patates
yarım kg kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
Kıyma yerine kırmızı et,tavuk,hindi etide kullanablirsiniz
Yapılışı
Pateteslerin kabuklarını soyarak az suda iyice pişirin
Patateslerle birlikte havuçalarıda haşlayın
Patatesler piştikten sonra içerisine tuz,1 su bardağı kaşar peyniri ve tereyağınıda ilave ederek püre haline getirin
Kıyma ile doğramış olduğunuz soğanları,tuz ilave ederek güzelce yoğurun
Patetes püresini tezgahın üzerine bir parmak kalınlığında yayın,kıymayıda silindir şeklinde pürenin tam ortasına yerleştirin
Kenarlarına küp küp doğranmış havuçları ve bezleyeleri yerleştirerek püreyi rulo olarak sarın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirin
Pişmesine yakın rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini rostonun üzerine serpin ve 5-10 dk
peynirler kızarana kadar fırında bekletin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul